myslíme na příroduRakletuj s Madetou
Madeta.cz

Ze života Madety

Poznejte naše odborníky a místa, odkud pocházejí poctivé jihočeské výrobky. Pomozte nám také tvořit obsah našich stránek a objevte se i vy v sekci Od vás pro nás.

Jak se vyrábí vaše oblíbené výrobky?

Nahlédněte pod pokličku našich výrobků.

Jak se vyrábí Jihočeská niva ikona play

Jak se vyrábí Jihočeská niva

Jste milovníkem sýrů s modrou plísní a zajímá vás, jak získávají svou typickou chuť a nezaměnitelné modrozelené žilkování? Pak neváhejte a nakoukněte k nám.

Jak se vyrábí Lipánek ikona play

Jak se vyrábí Lipánek

Máte rádi poctivého Lipánka? Chcete vědět, jak tento lahodný tvarohovo-smetanový dezert pro vás vyrábíme? Pak si pusťte nové produktové video.

Jak se vyrábí Jihočeský cottage ikona play

Jak se vyrábí Jihočeský cottage

Víte, proč se cottage dává do pračky? Podívejte se, jak se vyrábí jeho typické hrudky.

Jak se vyrábí Romadur ikona play

Jak se vyrábí Romadur

Víte, k čemu se používá mazová kultura? Podívejte se, jak se vyrábí sýr pod mazem.

Jak se vyrábí Blaťácké zlato ikona play

Jak se vyrábí Blaťácké zlato

Víte, jak dlouho zraje zlato? Podívejte se, kde získává svoji nezaměnitelnou chuť.

Jak se vyrábí Jihočeské máslo ikona play

Jak se vyrábí Jihočeské máslo

Víte, na co se používá zmáselňovač? Podívejte se, jak se z mléka stává vaše oblíbené máslo.

Jak zraje Jihočeská niva ikona play

Jak zraje Jihočeská niva

Podívejte se s námi ve zrychleném videu,jak pro vás zraje vaše oblíbená JIHOČESKÁ NIVA - lahodný sýr typu rokfór s ušlechtilou modrozelenou plísní.

Jak se to dělá a vaření s Honzou Krobem ikona play

Jak se to dělá a vaření s Honzou Krobem

Nahládněte blíže do výroby s Honzou Krobem. Honza je zároveň výborný kuchař, který vás naučí mnoho báječných receptů.

Hodnocení

avatar

Marie

Už dlouho jsem hledala sýr z mých dětských let, byla to vždy lahoda, pak se odstupem času, tak se nějak pozapomnělo a nedávno když už se vnoučata prohání po zahradě, jsem si vzpomněla na tento sýr,  musela mě moje snacha na značku sýru navést (Primator), opravdu bych chtěla pochválit kvalitu sýrů, je to pro nejenom mňamka, ale i vzpomínka na moje dětství, chtěla bych Vám popřát jen tak dál v této nelehké době.Moc Vám držím palce ať se Vaše značka udrží a převálcuje ty ostatní cizácký značky, prostě kvalita je kvalita.

avatar

Petra

Dobrý den,
dnes jsem měla i s rodinou možnost navštívit Vaši pojízdnou prodejnu na brněnské přehradě. A mám jen ty nejlepší dojmy. Byli jsme nadšení! Prodejna opravdu krásná, ceny za hubičku! Skvělá, příjemná, velice ochotná slečna prodavačka, o každém produktu vše dokázala zodpovědět! Maximálně se nám věnovala, dcerka dostala omalovánky a za celkem velký nákup i plyšovou myšku = radost do konce dne. Moc Vás chválím - za nápad, krásnou čistou prodejnu, velký výběr Vašich produktů a za krásné ceny, a za profesionální přístup a úžasný personál.
Za mě reklama na jedničku s hvězdičkou :)

avatar

Marta

Zdravím, velice mě potěšil způsob balení Lipánka - tedy jeho možnost snadno " rozebrat" do recyklovaného odpadu 👏👏👏

avatar

Marek

Dobrý den.
Chci se s Vámi podělit o svoji zkušenost a zároveň vyjádřit velkou pochvalu a poděkování za nový výrobek ve vaší nabídce.
V Kauflandu jsem si koupil novinku od vaší firmy "Sýr na pánev" ze zvědavosti a hlavně jsem chtěl porovnat, jakou bude ten Váš mít chuť. Po ohřátí na paničce, jsme si k tomu vzali i brusinky a bez přehánění, to byl skutečně labužnický zážitek. Jen nás po chvilce mrzelo, že jsem koupil, jen dvě balení :-)
Bez přehánění, váš sýr na pánev chutná skvěle a, řekl bych, že i lépe, než jiné.

avatar

Martin

Dobrý den Vám všem z Madety!
Chci Vám poděkovat za Vaší práci a za to, že mě celý život provází Vaše produkty. Lahodné, nešizené, kvalitní. Už jako malý kluk jsem na vesnici o prázdninách s partou nezbedných kluků vyrážel s kakaovým knírkem a krajícem chleba s Vaším máslem a sýrem v ruce "na cestu". Snídat Vaše dobroty u rybníka a nebo v lese na houbách pro mě patří k neodmyslitelným součástem mého dětství. Ale to že jsem s Vašimi produkty vyrůstal není všechno. Se svou ženou jsem se seznámil v obchodě s potravinami, kdy jsme oba sáhli pro poslední Zlato. Dohodli jsme se, že si k němu otevřeme víno a sníme ho spolu. Zní to jako nehorázný a nebetyčný kýč, ale o to víc se usmívám, vždycky když na to vzpomínám. Díky za to že jste tak pilní a že pro nás odvádíte tuhle skvělou práci. Vaší Nivy, másla a Dalších produktů máme vždycky dostatek a syn má nejraději k snídani Lipánka. Tohle se zkrátka dědí.

avatar

Daniela

Vážená Madeto,
 předem mého psaní bych Vám chtěla poděkovat za skvělou práci,kterou odvádíte.I já patřím mezi lidi,kteří si radši zakoupí české výrobky a obzvlášť u výrobců s dlouholetou tradicí a kvalitou co produkujete.

avatar

Věra

Dobrý den,
chci Vám moc poděkovat za vaše super výrobky. Mám velmi vážně nemocného muže a vaše kvalitní výrobky mi usnadňují péči o kvalitní stravu. Přeji mnoho úspěchů a vašim všem zaměstnancům velké díky.

avatar

Radomír

Dobrý večer,
navštívil jsem vaši prodejnu v Českém Krumlově a byl jsem v příjemném šoku. Velký sortient zboží, ochotné prodavačky a skvělé, přijatelné ceny.....

avatar

Kateřina

Dobrý den,
toto se Vám opravdu povedlo!!!! Mám obrovskou radost z nových Lipánků. Vždycky jsem svým dětem kupovala Lipánky, stačilo přečíst a porovnat složení s ostatními konkurenčními výrobky a měla jsem jasno. Ovšem problém byl ten cukr, zkrátka ho bylo moc a naprosto zbytečně. Tento počin velebím do nebes, už jsem ochutnala vanilkový a kakaový a opravdu je znát, že obsahuje mnohem méně cukru. :) Jsem moc ráda. Děkujeme. PS: Dětem také moc chutná.

avatar

Radka

Zdravím do Lipánku :-)
moc ráda bych vám poděkovala za novou variantu lipánku tvarohového s úbytkem cukru. Krásně jste mě překvapili, mám radost, že myslíte na děti a víte, že cukr jim zabíjí systém, když je všude a jedí ho pořád. Opravdu klobouk dolů. Jste budoucnost :-)

avatar

Miroslav

Dobrý den,
využívám možnosti vám napsat do jihočeské MADETY ohledně Vašeho špičkového výrobku Tvarohová pomazánka Budapešť. Byla žádané zboží i za hluboké totality. Váši manažeři správně rozhodl o přidání papriky chilli. Je opravdu výborná a zdravá prosta Éček.

 

avatar

Jaroslava

Ráda bych moc pochválila vaše výrobky. Dnes jsem si koupila kromě jiného i sýr Zlatá niva, který jsem si opravdu vychutnala. Je mi 78 let a ještě jsem takovou pochvalu nikomu neposlala. Děkuji, niva byla výborná.

avatar

Šimon

Ahoj kapitáne lipánku vaše dezerty jsou skvělé!!!!!!!!!!!

avatar

Tereza

❤️❤️❤️ Měli byste na nivu psát upozornění, že vytváří závislost! 🤭 Moc zdravíme do Madety, máme vás moc rádi, tvrdím, že vaše máslo je nejlepší na světě a u nás nemůže chybět. Hlavně moc zdraví všem v Madete, držte se, my vám zůstáváme věrní🌺

avatar

Míla

Na zkoušku jsem nakoupila ve vašem eshopu. Objednávka 15.10. dnes 17. doručeno vaším dopravcem. Příjemné jednání. Opravdu jsem velmi spokojená. Doporučuji.

avatar

Hanička

Dobrý den do Madety. Chtěla jsem vám napsat pochvalu za tu nejvíc nejlepší pomazánka. Netuším jak dlouho je již na trhu, ale já ji potkala teprve nedávno. A hned jsem se zamilovala. Tvarohová s pórkem.

avatar

Veronika

Dobrý den, včera jsem objevila v obchodě Lipánka se sníženým obsahem laktózy a po dlouhé době měla dcera zase obrovskou radost, Lipánky tiše záviděla sourozenci bez diety... Jsem moc ráda, že se těmito výrobky čím dál více zabýváte a rozšiřujete sortiment.

avatar

Jana

Dobrý den, lipánka jsem kupovala svým vnoučatům pravidelně. Vždy se po něm jenom zaprášilo a též já, 64 letá babička jsem si ho ráda dala na svačinku. Nyní jsem objevila tvarohový lipánek a nemůžeme si ho vynachválit. Snažíme se omezovat cukry, nahrazovat je něčím zdravějším a tenhle lipánek opravdu vyhovuje. Takže díky za nový výrobek. Přeji Vám hodně úspěchů v prodeji a samé dobré nápady při zpestření našich jídelníčků.

avatar

Radka

Dobrý den,
chci poděkovat za moc milou reklamu na cottage :) Viděla jsem ji už xkrát a vždycky se ni ráda podívám až do konce, nikdy ji nepřejdu. Přestala jsem kupovat no name cottage a kupuju si od MADETY, protože vás chci podpořit. A při hledání kontaktu jsem objevila i zajímavé wwwstránky. Přeji vám to nejlepší!

avatar

Jitka

Dobrý den, ráda bych udělila pochvalu vašemu výrobku  - zakysaná smetana bez laktózy.
Je prostě skvělá, neznám nic lepšího, co se chuti týče. Mám problém s trávením laktózy a zároveň miluji smetanové výrobky - jogurty, kysané výrobky, šlehačku...
Vaše kysaná smetana je pro mne dobrou variantou a z mého hlediska by si zasloužila ocenění - zlatou medaili! 
A ještě jeden dodatek. Napsala jsem hlavně proto, aby výrobce Madeta znal, že jeho výrobky jsou chutné a že by byla velká škoda, kdyby zmizely z regálů našich obchodních řetězců.
A je moc dobře, že nezapomínáte ani na lidi s intolerancí na laktózu.

avatar

Zdeněk

Dobrý den,
bylo by určitě moc milé poznat lidičky, kteří svoji práci dělají celý život a konají ve vysoké úrovni. Soutěž nádherně připravená, nádherná grafika k velkému výročí firmy.... Jihočeská Madeta super!!!

Zobrazit další reakce...

#otevrenamadeta

instagram #otevrenamadeta

28.7.2020

instagram #otevrenamadeta

27.7.2020

instagram #otevrenamadeta

27.7.2020

instagram #otevrenamadeta

23.7.2020

instagram #otevrenamadeta

22.7.2020

instagram #otevrenamadeta

18.7.2020

instagram #otevrenamadeta

17.7.2020

instagram #otevrenamadeta

17.7.2020

instagram #otevrenamadeta

17.7.2020

instagram #otevrenamadeta

14.7.2020

instagram #otevrenamadeta

13.7.2020

instagram #otevrenamadeta

12.7.2020

Načíst další...Více na instagramu

#madeta

instagram #madeta

09.4.2023

instagram #madeta

10.4.2023

instagram #madeta

10.4.2023

instagram #madeta

27.3.2023

instagram #madeta

24.3.2023

instagram #madeta

12.3.2023

instagram #madeta

11.3.2023

instagram #madeta

07.3.2023

instagram #madeta

22.11.2022

instagram #madeta

instagram #madeta

04.3.2022

instagram #madeta

02.4.2022

Načíst další...Více na instagramu

Fotogalerie

Naši odborníci

Lenka Dostálová

Lenka Dostálová

Výrobní závod Jindřichův Hradec
Mistrová střediska – speciality
Nástup do Madety – 2015

Kariéra v Madetě

Po ukončení studia s potravinářským zaměřením na Mendelově univerzitě v Brně jsem v roce 2015 nastoupila do Madety v Jindřichově Hradci, kde jsem se seznámila s provozem a zapojila se do chodu závodu jako mistrová střediska speciality, kde pracuji doteď. Na Specialitách připravujeme například zakysané smetany, jogurty Nature, jogurty do Tvarohových dezertů a hlavně ochucené smetany pro výrobu Lipánků.

Alena Smolková

Alena Smolková

Výrobní závod Jindřichův Hradec
Mistrová střediska sýrárna- zrací sklepy
Nástup do Madety – červenec 1975

Kariéra v Madetě

Po ukončení SOU obor Mlékař a SPŠ  mlékárenské v Kroměříži, jsem začala pracovat na závodě Jindřichův Hradec. 16 let jsem byla  mistrová odborného výcviku učňů. Od roku 1995 jsem působila jako mistrová lahvárny, tvrdé tvarohárny a u výroby sýru  Cottage.  Nyní již 11 let pracuji na středisku sýrárna-zrací sklepy.

Iva Hradská

Iva Hradská

Výrobní závod Jindřichův Hradec
Závodový technolog
Nástup do Madety – 12. 5. 2011

Kariéra v Madetě

Mojí hlavní náplní práce je kontrola dodržování stanovených technologických postupů, případně jejich usměrňování tak, aby vyhovovaly celému výrobnímu procesu. Ve spolupráci s vedoucím výroby a manažerem jakosti řešení postupů při abnormalitách ve výrobě a při řešení reklamací. Dále spolupráce na vývoji nových výrobků – testování v provozních podmínkách, to, co je již otestováno v poloprovozu, zavádění nových postupů do výroby, stanovení a ověření trvanlivosti nově zaváděných i současných výrobků. V neposlední řadě mám na starosti zajištění dostatečného množství čistých mlékařských kultur pro jednotlivá střediska a jejich rotaci ve výrobě.

Ladislav Sedláček

Ladislav Sedláček

Výrobní závod Planá nad Lužnicí
Mistr střediska – Sýrárna III.
Nástup do Madety – srpen 1998

Kariéra v Madetě

Po absolvování základní vojenské služby jsem v srpnu 1998 nastoupil do Madety v Plané nad Lužnicí na pozici obsluha velínu na sýrárně II., kde jsem pracoval 13 let. V roce 2012 jsem se s kolegy podílel na rozjezdu sýrárny III., která byla přesunuta do Plané nad Lužnicí z Prachatic a vyrábíme zde sýr Akawi a Balkánský sýr. Od této doby do současnosti pracuji jako mistr střediska.

Ilona Kosobudová

Ilona Kosobudová

Výrobní závod Planá nad Lužnicí
Vedoucí výrobního oddělení – mlékárenská výroba
Nástup do Madety – 2. 4. 2013

Kariéra v Madetě

Vystudovala jsem Vysokou školu chemicko-technologickou, obor Mléko, tuky a kosmetika. Nejdříve jsem pracovala 4 roky v malé potravinářské firmě, která vyráběla širší sortiment výrobků (kojenecká výživa, doplňky stravy a extrudované výrobky), jako manažer kvality a vedoucí laboratoře (někdy zároveň laborantka). V dubnu 2013 jsem nastoupila po mateřské dovolené do Madety jako laborantka. Po čtvrt roce jsem byla přeřazena na technologa. Po roce jsem převzala stávající post (září 2014). Mám na starosti příjem mléka, paster, máslárnu, výrobu pomazánkového másla a zahušťování syrovátky.

Pavla Kuthanová

Pavla Kuthanová

Výrobní závod Planá nad Lužnicí
Vedoucí výrobního oddělení – sýrárenská výroba
Nástup do Madety – 4. 7. 1995

Kariéra v Madetě

Nastoupila jsem do Madety v Plané hned „po škole“ s rozjezdem sýrárny II (zahájení výroby Madelandu). Polovinu roku jsem pracovala v laboratoři a od 1. 1. 1996 jsem se začala věnovat výrobě v sýrárnách jako technolog a postupem času došlo na celé řízení výroby sýrů.

Pavel Hlásenský ml.

Pavel Hlásenský ml.

Výrobní závod Český Krumlov
Ředitel závodu
Nástup do Madety – 29. 5. 2014

Kariéra v Madetě

Několika větami bych chtěl poděkovat všem, které jsem na své dosavadní cestě v Madetě potkal nebo s nimi spolupracoval. Od každého jsem „opsal“ nemalé množství zkušeností. Nastoupil jsem do Madety v Českých Budějovicích 29. května 2014, kde jsem se přidal ke skvělému týmu jako obchodní zástupce pro jižní Čechy, a dále pokračoval přes logistiku až na vedoucího centrálního skladu. Do závodu Český Krumlov jsem se přesunul v květnu 2019 na pozici mistr porcovny, kde jsem nasbíral zkušenosti v procesu zrání plísňových sýrů niva, jejich porcování a expedici. Datem 1. května 2020 jsem vystřídal ve funkci ředitele závodu Český Krumlov svého otce, který – jak sám říká – tu zplesnivěl jako ta naše niva. Doufám, že budu psát příběh podobný, a že se nám s kolegyněmi a kolegy podaří společnými silami dokončit velkou modernizaci závodu, navýšení ročních kapacit a zase o kus posunout kvalitu expedovaných výrobků k uspokojení narůstajících požadavků našich zákazníků.

Darja Kovaříčková

Darja Kovaříčková

Výrobní závod Český Krumlov
Vedoucí výrobního oddělení, manažer jakosti závodu
Nástup do Madety - 1989

Kariéra v Madetě

Vystudovala jsem Vysokou školu chemicko-technologickou. Po roční práci v Jihočeských pivovarech jsem po mateřské dovolené v roce 1989 nastoupila do Madety (tehdy ještě Jihočeských mlékáren) jako vedoucí závodové laboratoře, přidala se funkce manažera jakosti závodu a od roku 2000 doposud vykonávám funkci vedoucí výroby.

Pavel Hlásenský

Pavel Hlásenský

Výrobní závod Český Krumlov
Ředitel závodu do května 2020
Nástup do Madety - 1. 11. 1974

Kariéra v Madetě

Svoji pracovní kariéru u Jihočeských mlékáren jsem začal 1. 11. 1974 v Prachaticích, kde jsem po škole nastoupil do funkce mistra sýrárny. Zde jsem měl tři dobré učitele p. Buryánka, p. Pánka a p. Hošnu, kteří mne postupně zasvětili do tajů sýrařského řemesla. 
V lednu 1981 jsem se přestěhoval do Českého Krumlova, kde jsem nastoupil do funkce vedoucího výroby. V Českém Krumlově se vyráběl plísňový sýr Niva a jeho výrobě jsem zůstal věrný až do dneška.
Po změně organizačního uspořádání v rámci Jihočeských mlékáren jsem odešel v roce 1991 do provozovny Kaplice, abych se po čtyřech letech vrátil zpět k výrobě Nivy. Tuto výrobu plísňového sýra se nám podařilo postupně zvednout na plánovanou výrobu a závod přebudovat na moderní sýrárnu, s moderní technologií a vyrovnanou jakostí finálního výrobku. 
S touto výrobou jsem vydržel a zároveň i jako ta naše Niva zplesnivěl do dnešního dne.

Znáte z reklamy

Reklamy a oblíbené spoty, které i Vám budou pravděpodobně odněkud povědomé. Zjistěte, jestli jste některý z nich nepřehlédli.

Jihočeské žervé ikona play

Jihočeské žervé

Jihočeské žervé, plné Jihočeské smetany nově i v příchuti pažitka a křen.

Mistr sýrař ikona play

Mistr sýrař

Náš jedinečný Josef Pánek je hlavní postavou nejen v minisérii Mistr sýrař, kterou můžete sledovat také zde na webu, ale jeho role je i v TV reklamě. Přesvědčte se sami jak mu to tam sluší.

Otevřená Madeta ikona play

Otevřená Madeta

Nemusíte se k nám vloupat, abyste zjistili, že před vámi nic neskrýváme, jsme Otevřená Madeta. Vše co děláme vám rádi ukážeme.

Lipánek tvarohový ikona play

Lipánek tvarohový

Lipánek Tvarohový se snížených obsahem cukrů ocení nejen maminky. Zatrsejte si s námi na písničku v reklamě. Tu si také můžete stáhnout.

Stáhnout vyzvánění Dámelipana

Lipánek Tradiční ikona play

Lipánek Tradiční

Jedinečná pochoutka bez dusíku, škrobu, želatiny a xanthanu. Takový je náš Lipánek již řadu let.

Rakletuj s Madetou ikona play

Rakletuj s Madetou

Nenajdete na rakletu nic lepšího než Madetu. Tak je to. Vyzkoušejte recepty na rakletujsmadetou.cz.

Madeland ikona play

Madeland

Madeland v regálu nepřehlédnete, jeho svítivě zelený obal a jedinečná oříškovo-mandlová chuť vám prostě nedá spát.

Jihočeská niva ikona play

Jihočeská niva

Naše Jihočeská niva má chráněné zeměpisné označení, díky kterému ji dobře poznají nejen naše myšky.

Jihočeský tvaroh s jogurtem ikona play

Jihočeský tvaroh s jogurtem

Mlsejte s lehkostí. Tvarohy s jogurtem vám v tom s radostí pomohou.

Děkujeme maminkám ikona play

Děkujeme maminkám

Děkujeme všem maminkám za to, jak nás podporují a věří nám. Těší nás, že naše výrobky doporučujete, aniž bychom si o to řekli. Nastal čas pochvalu vrátit a poděkovat těm, kteří si to nejvíc zaslouží - maminkám.

Děti se ptají proč ikona play

Děti se ptají proč

Proč moje pastelky neumí kreslit kytičky, proč se tomu říká škraloup? Kdy jsme se přestali ptát?

Blaťácké zlato ikona play

Blaťácké zlato

Pojďte s námi nakouknout za dveře výrobního závodu společnosti Madeta a nechte na sebe dýchnout poctivost a kvalitu, které čiší z výroby lahodného Blaťáckého zlata. Blaťácké zlato se vyznačuje sýrově mléčnou chutí, která může být obohacena o vlašské ořechy či zelený pepř, jež se výborně snoubí se svěžími bílými víny. Takže poctivou a dobrou chuť přejí madeťáci!

Jihočeské mlékárny ikona play

Jihočeské mlékárny

Připomeňte si s námi reklamu, která je jednou z těch prvních. Jihočeské mlékárny už dnes sice nejsme, ale kvalitu a tradici jsme zachovali.

Kde se co vyrábí

 

Madeta Planá nad Lužnicí – domov Jihočeského másla a ráj přírodních i tavených sýrů

Mlékárna Planá nad Lužnicí zahájila provoz v roce 1968. V roce 1995 byla dokončena rozsáhlá modernizace a Madeta Planá se tak stala největším výrobcem tvrdých přírodních a polotvrdých sýrů v České republice. Madeta Planá nad Lužnicí uvedla na trh také nový sýr holandského typu – Madeland, který si rychle dokázal získat oblibu mnoha spotřebitelů. Kromě Madelandu se zde vyrábí přírodní sýry Primator, Jihočeský eidam, Moravský bochník, Tylžský sýrgouda, jedinečné Jihočeské máslo, Jihočeské pomazánkové, Monastére. Závod disponuje zařízením na zahušťování syrovátky, tzv. odparkou. V roce 2012 se sem z Prachatic přesunula výroba bílých sýrů jako jsou akawi nebo balkánský sýr. Počátkem roku 2018 byl dokončen přesun výroby ze závodu Řípec do nově vybudovaných prostor v Plané nad Lužnicí, kde mistři sýraři vyrábějí také přírodní sýry Kamadet, Blaťácké zlato, tavené sýry Jihočeské Lipno, Madetka, Primator a pro děti Lipánek, žervé Lipánek, tavené pomazánky.Nesmíme také zapomenout na uzené sýry a specialitu – sýrové dorty.

Madeta Jindřichův Hradec – Romadur, Lipánek a ti další…

Moderní historie mlékárny v Jindřichově Hradci se začala psát v roce 1973, kdy byl zahájen provoz sušárny mléka o kapacitě 180 tisíc litrů mléka za den. Později, v roce 1977, byla do provozu uvedena i mlékárna. Madeta Jindřichův Hradec se specializuje především na výrobu mléčných dezertů Lipánek nebo Lahůdka. Vyrábí se zde také Jihočeské tvarohy, jogurty, zakysané smetany, Jihočeské tvarohy s jogurtem. Další specialitou tohoto závodu jsou pod mazem zrající sýry Romadur,nebo jeho mladší bratr Jihočeský syreček. Roku 2012 se do Jindřichova Hradce přesunula výroba Jihočeského cottage.

Madeta Pelhřimov – mléko, smetana i podmáslí

Soukromá mlékárna Josefa Pejcla byla v Pelhřimově postavena v roce 1942. V 80. letech byla provedena rozsáhlá rekonstrukce závodu. V současnosti Madeta Pelhřimov disponuje jednou z nejmodernějších technologií na zpracování trvanlivého mléka. Vyrábí se zde trvanlivé mléko, trvanlivá smetanaochucená trvanlivá mléka Lipánek.

Madeta Český Krumlov – niva a zase niva

Historie tohoto závodu se začala datovat v druhé polovině 40. let, kdy vzniklo Mlékařské družstvo v Českém Krumlově. Madeta Český Krumlov je s roční kapacitou 2000 tun největším producentem plísňového sýra niva v České republice. Vyrábí se tu celá paleta vyzrálé Jihočeské nivy od odlehčené a jedinečné novinky se 30 % tuku v sušině přes klasickou 45 %, 60 % až po nejtučnější Jihočeskou nivu Premium se 70 % tuku v sušině. A nesmíme zapomenout ani na Jihočeskou nivu Caesar. 

Madeta a. s. je součástí koncernu.

Co je u nás nového?

loader

Načítání...

myslíme na příroduRakletuj s Madetou