Ze života Madety
Poznejte naše odborníky a místa, odkud pocházejí poctivé jihočeské výrobky. Pomozte nám také tvořit obsah našich stránek a objevte se i vy v sekci Od vás pro nás.
Jak se vyrábí vaše oblíbené výrobky?
Nahlédněte pod pokličku našich výrobků.
Jak se vyrábí Jihočeská niva
Jste milovníkem sýrů s modrou plísní a zajímá vás, jak získávají svou typickou chuť a nezaměnitelné modrozelené žilkování? Pak neváhejte a nakoukněte k nám.
Jak se vyrábí Lipánek
Máte rádi poctivého Lipánka? Chcete vědět, jak tento lahodný tvarohovo-smetanový dezert pro vás vyrábíme? Pak si pusťte nové produktové video.
Jak se vyrábí Jihočeský cottage
Víte, proč se cottage dává do pračky? Podívejte se, jak se vyrábí jeho typické hrudky.
Jak se vyrábí Romadur
Víte, k čemu se používá mazová kultura? Podívejte se, jak se vyrábí sýr pod mazem.
Jak se vyrábí Blaťácké zlato
Víte, jak dlouho zraje zlato? Podívejte se, kde získává svoji nezaměnitelnou chuť.
Jak se vyrábí Jihočeské máslo
Víte, na co se používá zmáselňovač? Podívejte se, jak se z mléka stává vaše oblíbené máslo.
Vaše fotky
od paní Blaženy s komentářem: "toto jsem nemohla neposlat..."
od Klárky: "dcerka ví, co je dobré"
od maminky Moniky: "Tomu říkám reklama :D:D"
od maminky Ivetky: "Není nic hezciho, než vidět v jejich očích to štěstí a spokojenost 😊"
Od Marie: "dnes jsem si konečně vyzvedla andělíčka na poště a ihned ho předala dceři, která byla překvapená a měla radost"
Výhru z Valentýnské soutěže s Lucií Bílou paní Marie získala její dcera.
Od Lucie s dcerkou Eliškou: "Bez Lipánka jsme nedali ani vánoční focení :D"
Ze školky K.Šatala v Nemanicích, fotografie ze dne dětí, na který se dostavil i Lipánek.
Od Jáchyma s maminkou Boženkou: "Vyhrála jsem u vás balíček dobrot a tašku jsme použili na maškarní."
Hodnocení
Marie
Už dlouho jsem hledala sýr z mých dětských let, byla to vždy lahoda, pak se odstupem času, tak se nějak pozapomnělo a nedávno když už se vnoučata prohání po zahradě, jsem si vzpomněla na tento sýr, musela mě moje snacha na značku sýru navést (Primator), opravdu bych chtěla pochválit kvalitu sýrů, je to pro nejenom mňamka, ale i vzpomínka na moje dětství, chtěla bych Vám popřát jen tak dál v této nelehké době.Moc Vám držím palce ať se Vaše značka udrží a převálcuje ty ostatní cizácký značky, prostě kvalita je kvalita.
Petra
Dobrý den,
dnes jsem měla i s rodinou možnost navštívit Vaši pojízdnou prodejnu na brněnské přehradě. A mám jen ty nejlepší dojmy. Byli jsme nadšení! Prodejna opravdu krásná, ceny za hubičku! Skvělá, příjemná, velice ochotná slečna prodavačka, o každém produktu vše dokázala zodpovědět! Maximálně se nám věnovala, dcerka dostala omalovánky a za celkem velký nákup i plyšovou myšku = radost do konce dne. Moc Vás chválím - za nápad, krásnou čistou prodejnu, velký výběr Vašich produktů a za krásné ceny, a za profesionální přístup a úžasný personál.
Za mě reklama na jedničku s hvězdičkou :)
Marta
Zdravím, velice mě potěšil způsob balení Lipánka - tedy jeho možnost snadno " rozebrat" do recyklovaného odpadu 👏👏👏
Marek
Dobrý den.
Chci se s Vámi podělit o svoji zkušenost a zároveň vyjádřit velkou pochvalu a poděkování za nový výrobek ve vaší nabídce.
V Kauflandu jsem si koupil novinku od vaší firmy "Sýr na pánev" ze zvědavosti a hlavně jsem chtěl porovnat, jakou bude ten Váš mít chuť. Po ohřátí na paničce, jsme si k tomu vzali i brusinky a bez přehánění, to byl skutečně labužnický zážitek. Jen nás po chvilce mrzelo, že jsem koupil, jen dvě balení :-)
Bez přehánění, váš sýr na pánev chutná skvěle a, řekl bych, že i lépe, než jiné.
Martin
Dobrý den Vám všem z Madety!
Chci Vám poděkovat za Vaší práci a za to, že mě celý život provází Vaše produkty. Lahodné, nešizené, kvalitní. Už jako malý kluk jsem na vesnici o prázdninách s partou nezbedných kluků vyrážel s kakaovým knírkem a krajícem chleba s Vaším máslem a sýrem v ruce "na cestu". Snídat Vaše dobroty u rybníka a nebo v lese na houbách pro mě patří k neodmyslitelným součástem mého dětství. Ale to že jsem s Vašimi produkty vyrůstal není všechno. Se svou ženou jsem se seznámil v obchodě s potravinami, kdy jsme oba sáhli pro poslední Zlato. Dohodli jsme se, že si k němu otevřeme víno a sníme ho spolu. Zní to jako nehorázný a nebetyčný kýč, ale o to víc se usmívám, vždycky když na to vzpomínám. Díky za to že jste tak pilní a že pro nás odvádíte tuhle skvělou práci. Vaší Nivy, másla a Dalších produktů máme vždycky dostatek a syn má nejraději k snídani Lipánka. Tohle se zkrátka dědí.
Daniela
Vážená Madeto,
předem mého psaní bych Vám chtěla poděkovat za skvělou práci,kterou odvádíte.I já patřím mezi lidi,kteří si radši zakoupí české výrobky a obzvlášť u výrobců s dlouholetou tradicí a kvalitou co produkujete.
Věra
Dobrý den,
chci Vám moc poděkovat za vaše super výrobky. Mám velmi vážně nemocného muže a vaše kvalitní výrobky mi usnadňují péči o kvalitní stravu. Přeji mnoho úspěchů a vašim všem zaměstnancům velké díky.
Radomír
Dobrý večer,
navštívil jsem vaši prodejnu v Českém Krumlově a byl jsem v příjemném šoku. Velký sortient zboží, ochotné prodavačky a skvělé, přijatelné ceny.....
Kateřina
Dobrý den,
toto se Vám opravdu povedlo!!!! Mám obrovskou radost z nových Lipánků. Vždycky jsem svým dětem kupovala Lipánky, stačilo přečíst a porovnat složení s ostatními konkurenčními výrobky a měla jsem jasno. Ovšem problém byl ten cukr, zkrátka ho bylo moc a naprosto zbytečně. Tento počin velebím do nebes, už jsem ochutnala vanilkový a kakaový a opravdu je znát, že obsahuje mnohem méně cukru. :) Jsem moc ráda. Děkujeme. PS: Dětem také moc chutná.
Radka
Zdravím do Lipánku :-)
moc ráda bych vám poděkovala za novou variantu lipánku tvarohového s úbytkem cukru. Krásně jste mě překvapili, mám radost, že myslíte na děti a víte, že cukr jim zabíjí systém, když je všude a jedí ho pořád. Opravdu klobouk dolů. Jste budoucnost :-)
Miroslav
Dobrý den,
využívám možnosti vám napsat do jihočeské MADETY ohledně Vašeho špičkového výrobku Tvarohová pomazánka Budapešť. Byla žádané zboží i za hluboké totality. Váši manažeři správně rozhodl o přidání papriky chilli. Je opravdu výborná a zdravá prosta Éček.
Jaroslava
Ráda bych moc pochválila vaše výrobky. Dnes jsem si koupila kromě jiného i sýr Zlatá niva, který jsem si opravdu vychutnala. Je mi 78 let a ještě jsem takovou pochvalu nikomu neposlala. Děkuji, niva byla výborná.
Šimon
Ahoj kapitáne lipánku vaše dezerty jsou skvělé!!!!!!!!!!!
Tereza
❤️❤️❤️ Měli byste na nivu psát upozornění, že vytváří závislost! 🤭 Moc zdravíme do Madety, máme vás moc rádi, tvrdím, že vaše máslo je nejlepší na světě a u nás nemůže chybět. Hlavně moc zdraví všem v Madete, držte se, my vám zůstáváme věrní🌺
Míla
Na zkoušku jsem nakoupila ve vašem eshopu. Objednávka 15.10. dnes 17. doručeno vaším dopravcem. Příjemné jednání. Opravdu jsem velmi spokojená. Doporučuji.
Hanička
Dobrý den do Madety. Chtěla jsem vám napsat pochvalu za tu nejvíc nejlepší pomazánka. Netuším jak dlouho je již na trhu, ale já ji potkala teprve nedávno. A hned jsem se zamilovala. Tvarohová s pórkem.
Veronika
Dobrý den, včera jsem objevila v obchodě Lipánka se sníženým obsahem laktózy a po dlouhé době měla dcera zase obrovskou radost, Lipánky tiše záviděla sourozenci bez diety... Jsem moc ráda, že se těmito výrobky čím dál více zabýváte a rozšiřujete sortiment.
Jana
Dobrý den, lipánka jsem kupovala svým vnoučatům pravidelně. Vždy se po něm jenom zaprášilo a též já, 64 letá babička jsem si ho ráda dala na svačinku. Nyní jsem objevila tvarohový lipánek a nemůžeme si ho vynachválit. Snažíme se omezovat cukry, nahrazovat je něčím zdravějším a tenhle lipánek opravdu vyhovuje. Takže díky za nový výrobek. Přeji Vám hodně úspěchů v prodeji a samé dobré nápady při zpestření našich jídelníčků.
Radka
Dobrý den,
chci poděkovat za moc milou reklamu na cottage :) Viděla jsem ji už xkrát a vždycky se ni ráda podívám až do konce, nikdy ji nepřejdu. Přestala jsem kupovat no name cottage a kupuju si od MADETY, protože vás chci podpořit. A při hledání kontaktu jsem objevila i zajímavé wwwstránky. Přeji vám to nejlepší!
Jitka
Dobrý den, ráda bych udělila pochvalu vašemu výrobku - zakysaná smetana bez laktózy.
Je prostě skvělá, neznám nic lepšího, co se chuti týče. Mám problém s trávením laktózy a zároveň miluji smetanové výrobky - jogurty, kysané výrobky, šlehačku...
Vaše kysaná smetana je pro mne dobrou variantou a z mého hlediska by si zasloužila ocenění - zlatou medaili!
A ještě jeden dodatek. Napsala jsem hlavně proto, aby výrobce Madeta znal, že jeho výrobky jsou chutné a že by byla velká škoda, kdyby zmizely z regálů našich obchodních řetězců.
A je moc dobře, že nezapomínáte ani na lidi s intolerancí na laktózu.
Zdeněk
Dobrý den,
bylo by určitě moc milé poznat lidičky, kteří svoji práci dělají celý život a konají ve vysoké úrovni. Soutěž nádherně připravená, nádherná grafika k velkému výročí firmy.... Jihočeská Madeta super!!!
#otevrenamadeta
28.7.2020
27.7.2020
27.7.2020
23.7.2020
22.7.2020
18.7.2020
17.7.2020
17.7.2020
17.7.2020
14.7.2020
13.7.2020
12.7.2020
#madeta
09.4.2023
10.4.2023
10.4.2023
27.3.2023
24.3.2023
12.3.2023
11.3.2023
07.3.2023
22.11.2022
04.3.2022
02.4.2022
Fotogalerie
Jak šel s Madetou čas od roku 1902 (31)
Historii Madety naleznete na stránkách madeta.cz
Zakladatelé Madety
Prodejna v Táboře v roce 1933
Jihočeská výstava hospodářství
a válečnictví 1929
Inzerce v Českém Jihu 1906
Stříbrná medaile z roku 1912
Prodejna v Táboře 1933
Oslavy 1. máje v Táboře 1948
Josef Pánek, ředitel závodu v Řípci
v roce 1951
Sýrař Bohumil Novák a jeho niva
v 60. letech minulého století
Ruční škrábání nivy v roce 1976
Zrací sklepy ve vápencových štolách
v Českém Krumlově
Ruční výroba nivy
Mlékárna v Táboře v roce 1920
Svoz mléka v hliněných konvích
Stará mlékařská hymna
Známý slogan pochází ze začátku
40. let minulého století
Původní zrací sklepy v Českém Krumlově
Historická loga ze 40. let minulého století 1/2
Historická loga ze 40. let minulého století 2/2
Táborská mlékárna před 1. světovou válkou
Název Madeta vznikl k roce 1944
Logo z roku 1944
Známý slogan se používá dodnes
Slavnostní otevření táborské mlékárny 1/2
Slavnostní otevření táborské mlékárny 2/2
Reklama na tavené sýry z roku 1980
Mlékárna v táborské Palackého ulici
v roce 1936
Archivní etikety
Pojízdná prodejna Škoda 706 RTO
Mistr sýrař Josef Pánek
Řemeslo, které se dědí. Otec a syn,
bývalý a současný ředitel závodu
v Českém Krumlově
Osobnosti Madety (14)
lidé, bez kterých by Madeta nebyla touto Madetou
Zakladatel mlékárny,
předseda představenstva
baron JUDr. Ervín Nádherný
Zakladatel mlékárny a člen dozorčí rady
Alfons Šťastný z Padařova
generální ředitel a majitel Madety
Milan Teplý
ředitel obchodu, marketingu, nákupu a jakosti, výzkumu a vývoje
Jan Teplý
ředitel závodu v Jesenici u Prahy
Jiří Trousil
ředitel závodu v Pelhřimově
Jaroslav Štípek
ředitel personálního oddělení
Pavel Buryánek
ředitel ekonomického oddělení
Michal Chládek
ředitelka závodu v Plané nad Lužnicí
Monika Bendová
bývalý ředitel závodu v Českém Krumlově
Pavel Hlásenský
ředitel závodu v Českém Krumlově
Pavel Hlásenský ml.
náš Mistr sýrař
Josef Pánek
vedoucí výrobního oddělení závodu
v Českém Krumlově
Darja Kovaříčková
šéfkuchař Madety
Libor Bárta
Z natáčení reklam (30)
Nahlédněte s námi za kameru našich reklam
Otevřená Madeta/2020
Otevřená Madeta/2020
Otevřená Madeta/2020
Otevřená Madeta/2020
Otevřená Madeta/2020
Otevřená Madeta/2020
Otevřená Madeta/2020
Otevřená Madeta/2020
Otevřená Madeta/2020
Otevřená Madeta/2020
Otevřená Madeta/2020
Otevřená Madeta/2020
Otevřená Madeta/2017
Otevřená Madeta/2017
Otevřená Madeta/2017
Otevřená Madeta/2017
Otevřená Madeta/2017
Otevřená Madeta/2017
Otevřená Madeta/2017
Otevřená Madeta/2017
Zabij chuť na sladké/2019
Zabij chuť na sladké/2019
Zabij chuť na sladké/2019
Zabij chuť na sladké/2019
Zabij chuť na sladké/2019
Zabij chuť na sladké/2019
Lipánek Tvarohový/2020
Lipánek Tvarohový/2020
Lipánek Tvarohový/2020
Lipánek Tvarohový/2020
Štoly Český Krumlov (14)
Více se dozvíte na www.madeta-gastro.cz
Možnost pronájmu kójí na víno
Společenské akce
Možnost pronájmu
na firemní/soukromé akce
Zasedací místnost
Možnost degustace sýrů a vín
Nasvícené štoly s degustací
Interiér štol
Focení firemního kalendáře
(foto Petr Zikmund)
Focení firemního kalendáře
(foto Petr Zikmund)
Firemní kalendář 2019
(foto Petr Zikmund)
Interiér štol
Interiér štol
Exteriér štol
Vánoce ve štolách
Akce (14)
Vybrané akce, kterých jsme byli součástí
AVON Pochod 2019
Škoda 706 RTO podniková prodejna na AVON Pochodu
Škoda 706 RTO podniková prodejna
Škoda 706 RTO podniková prodejna
Škoda 706 RTO podniková prodejna
Škoda 706 RTO podniková prodejna
Škoda 706 RTO podniková prodejna
AVON Pochod 2019
AVON Pochod 2019
AVON Pochod 2019
Minivolejbal Jindřichův Hradec 2019
Minivolejbal Jindřichův Hradec 2019
Minivolejbal Jindřichův Hradec 2019
ples Jednota ČB
Naši odborníci
Lenka Dostálová
Výrobní závod Jindřichův Hradec
Mistrová střediska – speciality
Nástup do Madety – 2015
Kariéra v Madetě
Po ukončení studia s potravinářským zaměřením na Mendelově univerzitě v Brně jsem v roce 2015 nastoupila do Madety v Jindřichově Hradci, kde jsem se seznámila s provozem a zapojila se do chodu závodu jako mistrová střediska speciality, kde pracuji doteď. Na Specialitách připravujeme například zakysané smetany, jogurty Nature, jogurty do Tvarohových dezertů a hlavně ochucené smetany pro výrobu Lipánků.
Alena Smolková
Výrobní závod Jindřichův Hradec
Mistrová střediska sýrárna- zrací sklepy
Nástup do Madety – červenec 1975
Kariéra v Madetě
Po ukončení SOU obor Mlékař a SPŠ mlékárenské v Kroměříži, jsem začala pracovat na závodě Jindřichův Hradec. 16 let jsem byla mistrová odborného výcviku učňů. Od roku 1995 jsem působila jako mistrová lahvárny, tvrdé tvarohárny a u výroby sýru Cottage. Nyní již 11 let pracuji na středisku sýrárna-zrací sklepy.
Iva Hradská
Výrobní závod Jindřichův Hradec
Závodový technolog
Nástup do Madety – 12. 5. 2011
Kariéra v Madetě
Mojí hlavní náplní práce je kontrola dodržování stanovených technologických postupů, případně jejich usměrňování tak, aby vyhovovaly celému výrobnímu procesu. Ve spolupráci s vedoucím výroby a manažerem jakosti řešení postupů při abnormalitách ve výrobě a při řešení reklamací. Dále spolupráce na vývoji nových výrobků – testování v provozních podmínkách, to, co je již otestováno v poloprovozu, zavádění nových postupů do výroby, stanovení a ověření trvanlivosti nově zaváděných i současných výrobků. V neposlední řadě mám na starosti zajištění dostatečného množství čistých mlékařských kultur pro jednotlivá střediska a jejich rotaci ve výrobě.
Ladislav Sedláček
Výrobní závod Planá nad Lužnicí
Mistr střediska – Sýrárna III.
Nástup do Madety – srpen 1998
Kariéra v Madetě
Po absolvování základní vojenské služby jsem v srpnu 1998 nastoupil do Madety v Plané nad Lužnicí na pozici obsluha velínu na sýrárně II., kde jsem pracoval 13 let. V roce 2012 jsem se s kolegy podílel na rozjezdu sýrárny III., která byla přesunuta do Plané nad Lužnicí z Prachatic a vyrábíme zde sýr Akawi a Balkánský sýr. Od této doby do současnosti pracuji jako mistr střediska.
Ilona Kosobudová
Výrobní závod Planá nad Lužnicí
Vedoucí výrobního oddělení – mlékárenská výroba
Nástup do Madety – 2. 4. 2013
Kariéra v Madetě
Vystudovala jsem Vysokou školu chemicko-technologickou, obor Mléko, tuky a kosmetika. Nejdříve jsem pracovala 4 roky v malé potravinářské firmě, která vyráběla širší sortiment výrobků (kojenecká výživa, doplňky stravy a extrudované výrobky), jako manažer kvality a vedoucí laboratoře (někdy zároveň laborantka). V dubnu 2013 jsem nastoupila po mateřské dovolené do Madety jako laborantka. Po čtvrt roce jsem byla přeřazena na technologa. Po roce jsem převzala stávající post (září 2014). Mám na starosti příjem mléka, paster, máslárnu, výrobu pomazánkového másla a zahušťování syrovátky.
Pavla Kuthanová
Výrobní závod Planá nad Lužnicí
Vedoucí výrobního oddělení – sýrárenská výroba
Nástup do Madety – 4. 7. 1995
Kariéra v Madetě
Nastoupila jsem do Madety v Plané hned „po škole“ s rozjezdem sýrárny II (zahájení výroby Madelandu). Polovinu roku jsem pracovala v laboratoři a od 1. 1. 1996 jsem se začala věnovat výrobě v sýrárnách jako technolog a postupem času došlo na celé řízení výroby sýrů.
Pavel Hlásenský ml.
Výrobní závod Český Krumlov
Ředitel závodu
Nástup do Madety – 29. 5. 2014
Kariéra v Madetě
Několika větami bych chtěl poděkovat všem, které jsem na své dosavadní cestě v Madetě potkal nebo s nimi spolupracoval. Od každého jsem „opsal“ nemalé množství zkušeností. Nastoupil jsem do Madety v Českých Budějovicích 29. května 2014, kde jsem se přidal ke skvělému týmu jako obchodní zástupce pro jižní Čechy, a dále pokračoval přes logistiku až na vedoucího centrálního skladu. Do závodu Český Krumlov jsem se přesunul v květnu 2019 na pozici mistr porcovny, kde jsem nasbíral zkušenosti v procesu zrání plísňových sýrů niva, jejich porcování a expedici. Datem 1. května 2020 jsem vystřídal ve funkci ředitele závodu Český Krumlov svého otce, který – jak sám říká – tu zplesnivěl jako ta naše niva. Doufám, že budu psát příběh podobný, a že se nám s kolegyněmi a kolegy podaří společnými silami dokončit velkou modernizaci závodu, navýšení ročních kapacit a zase o kus posunout kvalitu expedovaných výrobků k uspokojení narůstajících požadavků našich zákazníků.
Darja Kovaříčková
Výrobní závod Český Krumlov
Vedoucí výrobního oddělení, manažer jakosti závodu
Nástup do Madety - 1989
Kariéra v Madetě
Vystudovala jsem Vysokou školu chemicko-technologickou. Po roční práci v Jihočeských pivovarech jsem po mateřské dovolené v roce 1989 nastoupila do Madety (tehdy ještě Jihočeských mlékáren) jako vedoucí závodové laboratoře, přidala se funkce manažera jakosti závodu a od roku 2000 doposud vykonávám funkci vedoucí výroby.
Pavel Hlásenský
Výrobní závod Český Krumlov
Ředitel závodu do května 2020
Nástup do Madety - 1. 11. 1974
Kariéra v Madetě
Svoji pracovní kariéru u Jihočeských mlékáren jsem začal 1. 11. 1974 v Prachaticích, kde jsem po škole nastoupil do funkce mistra sýrárny. Zde jsem měl tři dobré učitele p. Buryánka, p. Pánka a p. Hošnu, kteří mne postupně zasvětili do tajů sýrařského řemesla.
V lednu 1981 jsem se přestěhoval do Českého Krumlova, kde jsem nastoupil do funkce vedoucího výroby. V Českém Krumlově se vyráběl plísňový sýr Niva a jeho výrobě jsem zůstal věrný až do dneška.
Po změně organizačního uspořádání v rámci Jihočeských mlékáren jsem odešel v roce 1991 do provozovny Kaplice, abych se po čtyřech letech vrátil zpět k výrobě Nivy. Tuto výrobu plísňového sýra se nám podařilo postupně zvednout na plánovanou výrobu a závod přebudovat na moderní sýrárnu, s moderní technologií a vyrovnanou jakostí finálního výrobku.
S touto výrobou jsem vydržel a zároveň i jako ta naše Niva zplesnivěl do dnešního dne.
Znáte z reklamy
Reklamy a oblíbené spoty, které i Vám budou pravděpodobně odněkud povědomé. Zjistěte, jestli jste některý z nich nepřehlédli.
Mistr sýrař
Náš jedinečný Josef Pánek je hlavní postavou nejen v minisérii Mistr sýrař, kterou můžete sledovat také zde na webu, ale jeho role je i v TV reklamě. Přesvědčte se sami jak mu to tam sluší.
Otevřená Madeta
Nemusíte se k nám vloupat, abyste zjistili, že před vámi nic neskrýváme, jsme Otevřená Madeta. Vše co děláme vám rádi ukážeme.
Lipánek tvarohový
Lipánek Tvarohový se snížených obsahem cukrů ocení nejen maminky. Zatrsejte si s námi na písničku v reklamě. Tu si také můžete stáhnout.
Lipánek Tradiční
Jedinečná pochoutka bez dusíku, škrobu, želatiny a xanthanu. Takový je náš Lipánek již řadu let.
Rakletuj s Madetou
Nenajdete na rakletu nic lepšího než Madetu. Tak je to. Vyzkoušejte recepty na rakletujsmadetou.cz.
Madeland
Madeland v regálu nepřehlédnete, jeho svítivě zelený obal a jedinečná oříškovo-mandlová chuť vám prostě nedá spát.
Jihočeská niva
Naše Jihočeská niva má chráněné zeměpisné označení, díky kterému ji dobře poznají nejen naše myšky.
Děkujeme maminkám
Děkujeme všem maminkám za to, jak nás podporují a věří nám. Těší nás, že naše výrobky doporučujete, aniž bychom si o to řekli. Nastal čas pochvalu vrátit a poděkovat těm, kteří si to nejvíc zaslouží - maminkám.
Děti se ptají proč
Proč moje pastelky neumí kreslit kytičky, proč se tomu říká škraloup? Kdy jsme se přestali ptát?
Blaťácké zlato
Pojďte s námi nakouknout za dveře výrobního závodu společnosti Madeta a nechte na sebe dýchnout poctivost a kvalitu, které čiší z výroby lahodného Blaťáckého zlata. Blaťácké zlato se vyznačuje sýrově mléčnou chutí, která může být obohacena o vlašské ořechy či zelený pepř, jež se výborně snoubí se svěžími bílými víny. Takže poctivou a dobrou chuť přejí madeťáci!
Kde se co vyrábí
Madeta Planá nad Lužnicí – domov Jihočeského másla a ráj přírodních i tavených sýrů
Mlékárna Planá nad Lužnicí zahájila provoz v roce 1968. V roce 1995 byla dokončena rozsáhlá modernizace a Madeta Planá se tak stala největším výrobcem tvrdých přírodních a polotvrdých sýrů v České republice. Madeta Planá nad Lužnicí uvedla na trh také nový sýr holandského typu – Madeland, který si rychle dokázal získat oblibu mnoha spotřebitelů. Kromě Madelandu se zde vyrábí přírodní sýry Primator, Jihočeský eidam, Moravský bochník, Tylžský sýr a gouda, jedinečné Jihočeské máslo, Jihočeské pomazánkové, Monastére. Závod disponuje zařízením na zahušťování syrovátky, tzv. odparkou. V roce 2012 se sem z Prachatic přesunula výroba bílých sýrů jako jsou akawi nebo balkánský sýr. Počátkem roku 2018 byl dokončen přesun výroby ze závodu Řípec do nově vybudovaných prostor v Plané nad Lužnicí, kde mistři sýraři vyrábějí také přírodní sýry Kamadet, Blaťácké zlato, tavené sýry Jihočeské Lipno, Madetka, Primator a pro děti Lipánek, žervé Lipánek, tavené pomazánky.Nesmíme také zapomenout na uzené sýry a specialitu – sýrové dorty.
Madeta Jindřichův Hradec – Romadur, Lipánek a ti další…
Moderní historie mlékárny v Jindřichově Hradci se začala psát v roce 1973, kdy byl zahájen provoz sušárny mléka o kapacitě 180 tisíc litrů mléka za den. Později, v roce 1977, byla do provozu uvedena i mlékárna. Madeta Jindřichův Hradec se specializuje především na výrobu mléčných dezertů Lipánek nebo Lahůdka. Vyrábí se zde také Jihočeské tvarohy, jogurty, zakysané smetany, Jihočeské tvarohy s jogurtem. Další specialitou tohoto závodu jsou pod mazem zrající sýry Romadur,nebo jeho mladší bratr Jihočeský syreček. Roku 2012 se do Jindřichova Hradce přesunula výroba Jihočeského cottage.
Madeta Pelhřimov – mléko, smetana i podmáslí
Soukromá mlékárna Josefa Pejcla byla v Pelhřimově postavena v roce 1942. V 80. letech byla provedena rozsáhlá rekonstrukce závodu. V současnosti Madeta Pelhřimov disponuje jednou z nejmodernějších technologií na zpracování trvanlivého mléka. Vyrábí se zde trvanlivé mléko, trvanlivá smetana a ochucená trvanlivá mléka Lipánek.
Madeta Český Krumlov – niva a zase niva
Historie tohoto závodu se začala datovat v druhé polovině 40. let, kdy vzniklo Mlékařské družstvo v Českém Krumlově. Madeta Český Krumlov je s roční kapacitou 2000 tun největším producentem plísňového sýra niva v České republice. Vyrábí se tu celá paleta vyzrálé Jihočeské nivy od odlehčené a jedinečné novinky se 30 % tuku v sušině přes klasickou 45 %, 60 % až po nejtučnější Jihočeskou nivu Premium se 70 % tuku v sušině. A nesmíme zapomenout ani na Jihočeskou nivu Caesar.
Madeta a. s. je součástí koncernu.
Co je u nás nového?
Načítání...